پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۳

علت های ریزش مو

مطالب زیبایی پوست و مو در این وبلاگ ارائه خواهد شد.

علت های ریزش مو

۵۰ بازديد
همانطور که برای همه مشخص است داشتن موهای زیبا نقش مهمی در ایجاد اعتماد به نفس دارد و نیز حالت موها  می‌تواند شما را خسته و فرسوده یا سرحال و شاداب نشان دهند. همان طور که داشتن موهای زیبا و پر پشت در برخورد افراد با شما و چگونگی حضور شما در جمع مؤثر است، در مقابل کم مویی و موهای نازک و کم حجم ممکن است اثرات منفی در اعتماد به نفس شما داشته باشد.
نکته مهم دیگر که نباید از آن غافل بود این است که با افزایش سن موها نیز دچار تغییر می‌شوند چراکه موها تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرند. نگرانی بزرگی که در مورد مو، امروزه بیشتر افراد جامعه را به خود درگیر کرده است نازک شدن و ریزش موها است که این ریزش و از دست دادن پر پشتی مو می تواند علل و دلایل مختلفی داشته باشد. در این مقاله دلایل مختلف ریزش مو به ویژه در خانم ها مطرح می شود.
وقتی در مورد علت های ریزش مو سخن به میان می آید اکثر متخصصان این ریزش مو را  به دو دسته ی ریزش های ارثی و ریزش های غیر ارثی، تقسیم بندی می کنند که هم در میان مردان و هم در میان زنان اتفاق می افتد.

ریزش ارثی که با نام علمی آندروژنتیک آلوپشیا نیز شناخته می شود می تواند به طورمعمول در مردان از سن ۲۰ سالگی و در زنان از سن ۴۰ سالگی بروز ‌کند. ریزش ارثی، به دلیل برخی هورمون‌های موجود در بدن، ژن عامل ریزش فعال می‌شود و سبب نازک شدن مو و کم حجم شدن آن و در نهایت ریزش مو می‌گردد. این نوع ریزش در مردان معمولا از شقیقه‌ها شروع شده و کم کم تاج سر موها نازک شده و می‌ریزد. اما  این مشکل در زنان به طور معمول از جلوی سر شروع نمی‌شود، بلکه تمام موهای سر شروع به نازک شدن و سپس ریزش می‌کنند. شاید بد نباشد به این نکته نیز توجه نمود که ریزش موی ارثی با ریزش موی مادرزادی متفاوت است. ریزش موی مادرزادی به دلیل یک سری بیماری‌های مادرزادی از همان بدو تولد اتفاق می‌افتد.

ریزش های غیر ارثی مو انواع مختلفی دارند ولی به دلیل این که کمتر شایع هستند، به نسبت از اهمیت کمتری برخوردارند. ریزش مو غیر ارثی می توانند دلایل مختلفی داشته باشه که از آن جمله میتوان به
  • مسائل هورمونی
  • مشکلات مربوط به تغذیه
  • اعصاب و روان
  • مصرف دارو
  • بیماری های داخلی و پوستی
  • اعمال جراحی و حاملگی
اشاره کرد.
یکی از مسائل مهم در بانوان ریزش مو است. از جمله دلایل ریزش مو در بانوان می توان به موارد زیر اشاره کرد.
 
۱)کمبود آهنفقر آهن، در صورت داشتن یا نداشتن آنمی، می تواند منجر به ریزش مو شود.
۲) اختلالات غده تیروئید: در هر دو حالت کم کاری یا پرکاری غده تیروئید ریزش مو اتفاق می افتد.
۳)  کاهش مقدار استروژن: خیلی از زنان ،  در دوران یائسگی و بعد از آن  دچار ریزش مو  می شوند. زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی، همچنین تغییر میزان استفاده از داروهای ضد حاملگی  نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.
۴) تغییرات هورمونی بعد از حاملگی : مادرانی که تازه زایمان کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند. دلیل آن این است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نرمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو نسبت به زمان حاملگی است که در اثر میزان زیاد هورمون ریزش مو از حد نرمال کمتر میشود.
۵) تلوژن افلوویم (telogen efflovium) : این اصطلاحی است که  برای بیان ریزش مو به صورت موقت و ناگهانی به کار برده می شود. که در اثر استرس یا جراحی اتفاق می افتد و معمولا تا دو ماه بعد از بیماری ادامه دارد.
۶) داروها:  استفاده  از خیلی از داروها  می تواند منجر به ریزش مو شود. در این حالت که نگران کننده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جایگزین مشورت کنید.
۷)مقدار زیاد ویتامین آ یا سلنیوم: در موارد نادر خانوم ها ممکن است از این مکمل استفاده کنند زیرا در بسیاری موارد مولتی ویتامین  مورد نیاز بدن  را رفع می کند. در برخی از موارد مصرف بیش از حد ویتامین آ و یا سلنیوم ممکن است منجر به ریزش مو شود.
۸) فشارهای احساسی و استرس : فشار احساسی کمتر از فشار جسمی باعث ریزش مو می شود، اما ممکن است به عنوان مثال، هنگام طلاق، پس از مرگ عزیزان یا هنگام نگهداری از والدین بیمار و سن دار پیش بیاید، با این وجود، اکثرا فشار احساسی باعث ریزش مو نمی شود، بلکه مشکلی که وجود دارد را تشدید می کند.
۹) ریزش مو مربوط به مسائل خود ایمنی: این مشکل تحت عنوان آلوپسی آره آتا نیز نامیده می شود  و اصولا حاصل سیستم ایمنی بسیار فعال است. دراین حالت سیستم ایمنی، مو را به عنوان عامل خارجی تصور می کند و اشتباها آن را هدف می گیرد و باعث ریزش مو می شود.
۱۰)ریزش مو به دلیل بیش از حد فرم و مدل دادن: مدل دادن و درمان شدید مو، می تواند طی سالیان باعث ریزش مو شود. مثال های مدل دادن غیر معمول شامل بافت های محکم، ویو یا بابلیس کردن، مواد شیمیایی ، لخت کردن مو، درمان با روغن گرم یا هر گونه مواد شیمیایی خشن یا گرمای بالا می باشد. از آنجایی که این کارها بر ریشه ی مو تاثیر می گذارند، ممکن است موهایتان دیگر رشد نکند.
مطالعات متعدد اخیر که در مورد علت ریزش مو در مردان صورت گرفته نشان می دهد که مصرف دخانیات نیز باعث افزایش ریزش مو می شود اما مشخص نیست که در زنان نیز چنین تاثیری داشته باشد یا نه. اما به طور کلی مصرف سیگار بنابه دلایل بسیار مضر است . بنابراین فرق نمی کند که آیا ریزش مو نیز در بین این دلایل باشد یا خیر

درمان خانگی ریزش مو

درمان های خانگی بیشتر جنبه پیشگیری دارند و هیچگونه تضمینی برای اثر بخشی در آن ها وجود ندارد، اما استفاده از آن ها بی تاثیر هم نیست. برای درمان ریزش مو و یا هر بیماری دیگری باید بدانید مهمترین مسئله و بهترین درمان این است که شما استرس های حاصله از مشکل بوجود آمده را دور کنید و اعتماد بنفس خودتان را از دست ندهید. به هرحال این مشکلات ممکن است برای هرکسی بوجود آید و تنها شما نیستید که با آن دست و پنجه نرم می کنید. پس با امید و باور به حل مشکل و درمان ریزش مو کمک زیادی به خود برای کسب نتیجه دلخواه خواهید کرد.

درمان ریزش مو با عسل

برای درمان های خانگی اکثر بیماری ها از عسل استفاده می شود. خواص بی نظیر عسل همیشه می تواند راه چاره ای باشد برای بیماری ها و مشکلات ما. می توانید برای پر پشت تر شدن موهایتان از ترکیب عسل با روغن زیتون و یا روغن بادام تلخ استفاده کنید. هرکدام از این ترکیب ها را می توانید نیم ساعت قبل از حمام روی سر خود گذاشته و سپس دوش بگیرید. عسل باعث حفظ رطوبت موها می شود.

منبع

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.