دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۳

۴ بیماری مهم که سبب خشکی پوست می شوند.

مطالب زیبایی پوست و مو در این وبلاگ ارائه خواهد شد.

۴ بیماری مهم که سبب خشکی پوست می شوند.

۱۰۸ بازديد
خشکی پوست
خشکی پوست یک حالت متداول پوست است که به علت کمبود میزان آب در لایه سطحی پوست یا همان اپیدرمیس به وجود می آید. با این که خشکی پوست در مردان و زنان به یک میزان دیده می شود ولی افراد با سنین بالا بیشتر به این حالت پوست دچار می شوند.
در پوست افراد مسن از روغن های طبیعی پوست کاسته می شود و مناطقی مثل بازوها، دست و مناطق پایین پا بیشتر تحت خشکی پوست قرار می گیرند. عوامل محیطی مثل رطوبت و درما نقش قابل توجهی در حفظ رطوبت پوست دارند.
شستن زیاد دست ها و ضد عفونی کردن آن ها، قرار گرفتن در معرض هوای خشک و سرد و بعضی شرایط پزشکی ممکن است باعث خشکی پوست شوند. ما در این مقاله سعی داریم بیماری هایی که سبب خشکی پوست می شوند را بررسی کنیم. این به معنای بیماری در همه افراد مبتلا به خشکی پوست نیست بلکه یکی از علل خشکی پوست است که اگر درمان نشود خشکی پوست ادامه می یابد.
پوست، پروتئین و چربی هایی می سازد. این ساختار لیپیدی به همراه برخی پروتئین های اختصاصی اپیدرمیس مانند فیلاگرین مانع دهیدراسیون و از دست رفتن اب پوست می شود. اگر کمبود این لیپید ها و پروتئین ها در پوست به وجود بیاید پوست در معرض خشکی قرار می گیرد. هم چنین ممکن است در معرض حساسیت، خارش و پوسته پوسته شدن نیز قرار بگیرد.
خشکی پوست ممکن است باعث بیماری های دیگری نیز شود مانند اگزما، عفونت باکتریایی ثانویه، درماتیتیس، سلولیت و تغییر رنگ پوست. خوشبختانه در بیشتر موارد خشکی پوست ملایم است و به سادگی قابل درمان است.
چه بیماری ها و شرایط پزشکی سبب خشکی پوست می شوند؟
برخی تغییرات فیزیولوژیکی و سرایط پزشکی ممکن است سبب خشکی پوست شوند. شروع خشکی پوست می تواند با افزایش سن یا تغییرات هورمونی باشد که در زنان یائسه دیده می شود. در برخی نمونه ها افرادی که مشکلات و بیماری هایی از جمله هیپوتیروئیسیم، دیابت، سو تغذیه (به طور مثال کمبود ویتامین A) دارند ممکن است دچار خشکی پوست شوند.

 بیماری هایی که سبب خشکی پوست می شوند:
۱-هیپوتیروئیدیسم
زمانی که متابولیسم بدن به علت تغییرات هورمونی تغییر می‌کند و از آن‌جا که یکی از عوامل مؤثر در متابولیسم بدن، هورمون‌های تیرویید است با مشکلات پوست و مو روبه‌رو می‌شویم.
در بیماری کم کاری تیروئید افراد از خشکی پوست رنج می برند و این خشکی ممکن است تا حدی شدید شودکه پوست خشک و خشن شود که به این حالت خشکی غیر طبیعی و منتشر پوست می گویند.
در بسیاری از موارد، بیماران مبتلا به خارش منتشر پوست دچار کم‌کاری تیروئید هستند. در حالی که خود افراد از آن بی‌خبرند و تنها با مراجعه به یک متخصص پوست و با انجام آزمایش پاراکلینیکی مانند آزمایش PSH مشخص می‌شود که فرد دچار کم‌کاری تیروئید است.
۲-دیابت
با این که دیابت با میزان قند خون مرتبط است ولی یک بیماری سیستمیک است و کل بدن از جمله پوست را درگیر می کند. وقتی سطوح قند خون در یک فرد دیابتی دچار اختلال می گردد و یا افزایش می یابد، پوست دهیدراته (از دست دادن آب) و خشک می شود که این امر منجر به سوزش و ترک خوردن پوست می شود که از عوارض شایع دیابت است.
۳-سو تغذیه
خشکی پوست ممکن است به طور معمول رخ دهد ولی در بعضی افراد علت خشکی پوست می تواند کمبود ویتامین ها و اسید های چرب مثل امگا-۳ باشد. کمبود مواد مغذی نه تنها بر پوست که بر ناخن، مو و حتی لثه اثر گذار است و در موارد شدید می تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد
سیدهای چرب امگا-۳ به تغذیه سد چربی طبیعی پوست، لایه ای از چربی که میکروب ها و سموم مضر را دور نگه می دارد و در تامین رطوبت پوست نقش دارد، کمک می کنند. کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ می تواند به از دست دادن رطوبت پوست منجر شود که بافت خشک و پوسته پوسته پوست را موجب می شود.
۴-اگزما
نوعی از اگزما به نام درماتیت آپوتیک که به معنی قرمزی و خارش پوست است به صورت یک بیماری مزمن بروز می کند. از مهمترین نشانه های این بیماری خشکی پوست است.
عواملی که باعث بوجود آمدن این بیماری پوستی می شوند، عبارتند از:
  • عوامل محیطی از قبیل قارچ ها و گرده های گیاهان
  • آلاینده های هوا
  • مواد محرک مثل صابون،مواد شوینده، عطرها و نیکل در جواهرات
  • آلرژی های غذایییا سایر آلرژی ها
این بیماری به صورت ارثی در خانواده ها دیده می شود و در افراد خانواده ای که مبتلا به آلرژی، تب یونجه یا آسم شده اند بیشتر دیده می شود.
در نتیجه با اینکه خشکی پوست یک حالت شایع پوستی است و ممکن است به علت سبک زندگی ایجاد شود یا آنقدر ملایم باشد که فرد را درگیر نکند، ولی هم چنین ممکن است در اثر برخی بیماری ها ایجاد شود که خوب است شناخته و کنترل شوند. با مراجعه به یک متخصص پوست می توانید بیشتر در این مورد اطلاعات کسب کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره ی رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه نمایید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.