دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۳

روش های مراقبت از پوست کودکان

مطالب زیبایی پوست و مو در این وبلاگ ارائه خواهد شد.

روش های مراقبت از پوست کودکان

۵۴ بازديد
مراقبت از پوست کودکان
پوست بزرگترین عضو بدن است و از نظر ظاهری می تواند تفاوت زیادی در عزت نفس کودک ایجاد کند. در این سال های سازنده به کودکان عادت های مناسب پوست را آموزش دهید، تا کودک شما در طول زندگی پوست سالم و شفافی داشته باشد. در اینجا یک دستورالعمل سریع در مورد نحوه مراقبت از پوست کودک در هر مرحله از سن آنها آورده شده است.
نوزادان تا کودکان سه ساله
توجه اضافی هنگام مراقبت از پوست نوزادان مورد نیاز است. پوست آنها ده برابر نازک تر از پوست بزرگسالان است. پوشش اسیدی و ظریف پوست آنها که لایه محافظ در سطح پوست برای جلوگیری از  باکتری ها و حفظ رطوبت پوست است، تا حدود سه ماهگی به طور کامل کار نمی کند.
۱-محصولات ملایم را انتخاب کنید.
پوست نوزاد شکننده تر و مستعد خشکی است به همین دلیل بهتر است از صابون های ملایم و شامپوهایی که به طور خاص برای نیازهای ظریف پوست کودک تهیه شده اند استفاده کنید. لیست مواد تشکیل دهنده را با دقت بخوانید و به دنبال محصولاتی باشید که حاوی رنگ، الکل، پارابن یا رایحه مصنوعی نباشند.
۲-تست محصول را انجام دهید.
همیشه قبل از استفاده از هر محصول جدید، یک مقدار کوچک برای آزمایش روی پوست کودک خود انجام دهید. مقدار کمی از محصول را بر روی نوک انگشت خود قرار داده و آن را پشت گوش کودک یا قسمت داخلی آرنج آنها قرار دهید. ۲۴ ساعت صبر کنید تا ببینید که آیا واکنش پوستی وجود دارد یا خیر. اگر وجود نداشته باشد، استفاده از آن بی خطر است. اگر علائم قرمزی یا سوزش وجود دارد، از مصرف این محصول برای کودک خود خودداری کنید.
۳-همیشه مرطوب کنید.
همچنین پوست بچه ها رطوبت خود را به سرعت از دست می دهد، به همین دلیل مرطوب کردن بسیار مهم است. در مدت ۳ دقیقه پس از حمام، پوست کودک خود را با یک لوسیون کودک ملایم مرطوب کنید تا آن را در حالت آبرسانی و محافظت نگه دارد.
این کار را حداقل یک بار در روز و هر زمان که لازم بود انجام دهید. این به آبرسانی پوست کودک شما کمک می کند و به آن کمک می کند تا در برابر محرک های محیط بسیار مقاوم باشد.
۴-از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید.
پوست کودک شما حساس است و به راحتی می تواند بسیاری از مواد شیمیایی را به خود جذب کند، به همین دلیل متخصصان استفاده از ضد آفتاب را برای نوزادان زیر شش ماه توصیه نمی کنند.
برای محافظت از پوست لطیف کودک خود در برابر آسیب آفتاب، تا حد ممکن به دنبال سایه باشید و از بیرون قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب خودداری کنید. از سایه بان کالسکه کودک استفاده کنید، از کلاه های حاشیه پهن تهیه کنید و به کودکان لباس مناسب و محافظ در برابر آفتاب بپوشانید.
بعد از شش ماهگی، می توانید از ضد آفتاب ساخته شده با اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم استفاده کنید، زیرا این مواد باعث تحریک پوست کودک شما نمی شوند.
۵-وقت حمام را سرگرم کننده کنید.
برخی از کودکان نوپا از زمان وعده های حمام متنفر هستند، بنابراین سعی کنید یک بازی سرگرم کننده برای آن ها تهیه کنید تا آن را لذت بخش تر کنید.
برخی از اسباب بازی های حمام مانند اردک های شناور را تهیه کنید. برای آن ها آواز بخوانید یا داستان هایی از اهمیت پوست برایشان تعریف کنید.
طبق اعلام انجمن ملی آموزش کودکان خردسال (NAEYC)، آموزش این عادت ها به نوزادان و کودکان نوپا به حمایت از توسعه زبان کمک می کند و راه را برای مکالمات بعدی در مورد سلامت پوست و بهداشت آنها باز می کند.
پیش از دبستان (۳ تا ۶ سال)
در این سن، شما باید اصول اساسی بهداشت را به فرزند خود آموزش دهید. با آموزش شستشوی مناسب دست شروع کنید. بچه ها دوست دارند چیزهایی را با دست و دهانشان کشف کنند و آموزش اهمیت شستشوی دست به منظور سالم ماندن آنها به آنها اهمیت دارد.
۱-اجازه دهید تنها حمام کنند.
هرچه کودک شما به ۴ یا ۵ سالگی نزدیک تر می شود، به آنها فرصت دهید تا تمرین شستن بدن خود را انجام دهند. به آنها اجازه دهید در حالی که از نزدیک مراقب آن ها هستید، خود را تمیز کنند. اگر نمی خواهید تجربه خوب آن ها با رفتن صابون در چشم خراب شود، از صابون های ضد سوزش چشم استفاده کنید.
۲-حمام ها را ولرم و کوتاه نگه دارید.
این همچنین زمان مناسبی برای آموزش درجه حرارت مناسب آب به آنهاست که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشند. به آنها القا کنید که آب ولرم باید همیشه برای پوست آنها استفاده شود و اینکه نباید بیش از ۱۵ دقیقه را در حمام بگذرانند در غیر این صورت، پوست آنها چروک و چین خورده می شود.
تقویت این عادت با بزرگ شدن کودک، پایه ای محکم برای سلامت پوست ایجاد می کند و از خشک شدن پوست آنها جلوگیری می کند.
۳-از خاراندن پوست جلوگیری کنید.
اگر دچار خشکی پوست هستند، به طور مرتب لوسیون کودک را بمالید. به آنها بیاموزید که از خارش پوست خودداری کنند زیرا این امر باعث تحریک بیشتر آن می شود. ناخن های کودک را کوتاه نگه دارید تا با خراشیدن بیش از حد به پوست آنها آسیب وارد نشود
۴-مصرفضد آفتاب را شروع کنید.
کودکان در این سن باید به طور مرتب مصرف ضد آفتاب را انجام دهند. با ورود به مهد کودک، بچه ها بیشتر در معرض آفتاب قرار می گیرند بنابراین یک ضد آفتاب با طیف گسترده ای را در برنامه روزانه صبح خود قرار دهید.
آکادمی پوست آمریکا (AAD) ضد آفتاب را با توجه به میزان SPF 30 یا بالاتر برای همه بچه ها  صرف نظر از رنگ پوست آن ها توصیه می کنید.
سن مدرسه( ۶ تا ۱۲ سالگی)
کودکان در این سن مستقل تر هستند و شروع به تصمیم گیری برای خود می کنند. عادت هایی که در طی این سالها شکل می گیرند احتمالاً در بزرگسالی نیز به وجود خواهند داشت. یک روتین ساده برای مراقبت از پوست که روزانه دو بار انجام می شود، پایه خوبی برای سلامت پوست کودک خواهد بود.
برخی از بچه ها همچنین علائم اولیه بلوغ را تجربه می کنند، بنابراین ممکن است متوجه جوش در نواحی مختلف پوست شوید. صابون می تواند برای پوست آنها تحریک کننده باشد، بنابراین زمان ایده آل برای معرفی یک پاک کننده ملایم برای کودک شما همین موقع است. قبل از شروع کار با پزشک متخصص اطفال یا متخصص پوست صحبت کنید.
۱-یک روتین مراقبت پوست را شروع کنید.
صبح ها که برای روز آماده می شوند و شب هنگام تمیز کردن قبل از خواب، می توانند موارد زیر را انجام دهند:
مرحله ۱٫ صورت خود را با پاک کننده ملایم بشویید.
مرحله ۲٫ پوست خود را با حوله به آرامی خشک کنید. مالش و فشار ندهید!
مرحله ۳٫ بلافاصله با یک کرم صورت سبک پوست را مرطوب کنید.
مرحله ۴٫ در صبح، مقدار زیادی کرم ضد آفتاب را بر روی صورت، گوش و گردن بمالید.
در این مدت می توانید مکالمات مفصل تری با کودکان خود در مورد سلامت پوست و بهداشت داشته باشید. برای کودک توضیح دهید که محصولات چه می کنند.
۲-از محصولات تحریک کننده پوست خودداری کنید.
بسیاری از محصولات بهداشتی که به کودکان عرضه می شود با اکلیل، رنگ، حباب و عطرهای مصنوعی بارگیری می شود. متأسفانه، این مواد می توانند پوست برخی کودکان را تحریک کنند. از طرفی، اکلیل موجود در این محصولات نیز برای محیط زیست بسیار بد است زیرا از میکروپلاستیک هایی تشکیل شده است که هنگام تخلیه آب در اقیانوس قرار می گیرند که در آنجا توسط جانوران دریایی مصرف می شوند. در مورد این محصولات با فرزندان خود صحبت کنید و از آن ها بخواهید اگر هر نوع حساسیت پوستی را تجربه کردند با شما در میان بگذارند.
در نتیجه پوست کودکان نیز به مراقبت نیاز دارد تا لطافت خود را حفظ کند و دچار خشکی و حساسیت نشود. آموزش های لازم به کودک برای مراقبت از پوست خود می تواند در بزرگسالی منجر به عادت های درست بهداشت و سلامت پوست شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره ی رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه نمایید.
 

علائم خشکی پوست کودکان چیست؟

  • ایجاد ترک های پوستی یا خشک و خشن شدن پوست
  • ترک خوردگی پوست دست ها، پاها و لب ها
  • خشک و خشن شدن پوست کل بدن

علل ایجاد ترک های پوستی

بیشتر ترک های پوستی در ناحیه ی پاها، دست ها یا لب ها ایجاد می شوند و دلیل هر یک از آنها عبارتنداز:

  • علت ایجاد ترک های پوستی در پاها: کف پا به میزان زیادی با سطوح مختلف در تماس است. بیشتر اوقات ترک ها در ناحیه ی پاشنه و انگشتان بزرگ پا ایجاد می شود. این وضعیت درماتیت کفش تنیس نامیده می شود. ترک های عمیق بسیار دردناک هستند و می توانند خونریزی کنند. علت اصلی آن پوشیدن جوراب خیس (یا عرق کرده) یا شنای زیاد است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.